Ajankohtaista

AUTOILIJAN MATKASSA

Julkaistu: sunnuntai 4. kesäkuuta 2017 - 12:57

Autoilijan matkassa ohjelma on lanseerattu Kotkan Raskoneella huhtikuussa 2017. Tarkoituksena on, että korjaamopäällikkö tai joku muu henkilökuntaan kuuluva hyppää autoilijan matkaan päivän ajaksi. Tutustumme autoilijan arkeen ja työhön kuuluviin rutiineihin, jotta voimme kehittää toimintojamme entistä paremmiksi.

Kuljetus Ylärakkola Ky
Ruokaa Suomalaisiin kauppoihin jo 50 vuotta

Kuljettaja: Markus Renlund. Markuksella on hyvä kuljetusalan työkokemus, nykyisessä tehtävässään Ylärakkolalla vierähtänyt jo 3 vuotta. Viihtyvyyteen on vaikuttanut säännöllinen reitti ja työaikakin on hyvin ennustettavissa. Ammattinsa Markus on opiskellut aikuiskoulutuskeskuksessa.

Ajoneuvo: Volvo FH rekanvetäjä ja 2. akselinen eristetty puoliperävaunu takalaitanostimella

Kyyditettävä: Kimmo Talsi, korjaamopäällikkö, Raskone Kotka


Päivä starttaa Pyhtäältä Kuljetus Ylärakkolan tallilta aamu yhdeksältä. Kuljettaja suorittaa ajoonlähtötarkastuksen ja sen jälkeen suunnaksi otetaan Kerava. Matka taittuu tasaisesti 83km/h vauhtia ja Suomipop soi taustalla.

Keravalla ajamme Keskon terminaalin viemään Kotkassa lastattua näkkileipää. Matkamme jatkuu Vantaalle Keskon toiseen terminaaliin, josta lastaamme kyytiimme kaupan tarvikkeita. Kuljettaja huomio lastatessa myös tavaroiden purku järjestyksen ja kiinnittää lastin hyvin kuormaliinoilla. Rahtikirjat mukaan toimistosta, kuormauksen tarkastus ja matka voi jatkua.

Paluumatkalla pysähdymme syömään ABC Kuninkaantielle Loviisaan ja vietämme samalla lakisääteisen tauon. Matkalla kiinnitän huomiota, että auto on todella siisti sisältä. Autossa on vain kaksi vakituista kuljettajaa ja molemmat huolehtivat omalta osaltaan että ”toimisto” pysyy siistinä, jolloin töitäkin on mukava tehdä.

Kotkassa puramme iltapäivällä kuorman kolmeen eri kauppaan ajosuunnitelman mukaisesti. Viemme tukkuun täydennystä ja hoidamme liikkeiden ja tukun välistä rahdinkuljetusta. Päivän päätteeksi käymme hakemassa vielä valmiiksi seuraavan näkkileipäkuorman. Päivä päättyy klo 19.30 Kuljetus Ylärakkolan tallille.

Auton pitää olla hyvässä kunnossa, jotta se saadaan liikkumaan kahdessa vuorossa ja vain silloin tarkkaan aikatalutetut ajot onnistuvat. Hieno oli huomata, miten hyvin kuljettajan ja kauppojen henkilökunnan välinen yhteistyö toimi. Sama saumaton yhteistyö asiakkaan kanssa on meille korjaamollekin elintärkeätä. Mielenkiintoinen päivä kaiken kaikkiaan, pitää vain ihmetellä miten paljon työtä kauppojen hyllyjen täyttäminen vaatii.

Lämpimät kiitokset Markukselle ja Ylärakkolan Kuljetukselle tästä mahdollisuudesta

Terveisin
Kimmo Talsi
korjaamopäällikkö, Raskone Kotka

« Takaisin Kaikki uutiset »