Sairaanhoitopiirille nopeus on tärkeää


Ensihoitaja Mika Nousiainen työskentelee Lapin sairaanhoitopiirissä ja hoitaa sivuhommanaan autovastaavan pestiä. Sairaanhoitopiirin ambulansseilla ajetaan vuosittain 2,5 miljoonaa kilometriä. Pitkien ajomatkojen ja työn luonteen vuoksi autot vaativat huolto- ja korjausvarmuutta. Osan sairaanhoitopiirin sairaankuljetusautoista huoltaa ja korjaa Raskone.

– Olen tehnyt ensihoitajan hommia kymmenen vuotta. Ammatissa kiehtoo vapaus, vauhti ja muuttuvat tilanteet. Myös autot ovat kiinnostaneet minua lapsesta lähtien, Mika taustoittaa.

Nyt Mika hoitaa sivuhommanaan sairaanhoitopiirin autovastaavan pestiä. Lapin sairaanhoitopiirillä on käytössään 44 sairaankuljetusautoa, joista 12 on Raskoneen palveluiden piirissä.


– Meidän kilpailutus on vähän kirjavaa. Kaikki autot, joissa ei ole
huolenpitosopimusta, ovat Raskoneen huollon ja korjaamopalveluiden
piirissä. Raskone toimi aikoinaan ainoana Mersun valtuuttamana korjaamona, joten sitä kautta se on tullut meille tutuksi. Raskone on tehnyt näkyvää mainostusta monimerkkikorjaamona. Kilpailutuksessa hinta on varmaankin ratkaissut, Mika arvelee.

Pitkät välimatkat ja huoltovarmuus
– Vuosittain ajamme 2,5 miljoonaa kilometriä. Joistakin paikoista voi olla 500 kilometriä matkaa keskussairaalaan. Se vaatii kalustolta paljon ja korjaamolta huoltovarmuutta. Raskoneen kanssa tehtävän yhteistyön myötä kalustomme pysyy siinä kunnossa, missä me toivommekin sen pysyvän, Mika toteaa.

Lapin sairaanhoitopiirin sairaankuljetusautoja käytetään Raskoneella määräaikaishuolloissa ja akuuteissa korjauksissa.

– Raskoneella alkoi marraskuun alussa iltahuollot, mikä on meille plussaa. Usein avuntarve on iltapainotteisia, koska välimatkat ovat niin pitkiä. Jos esimerkiksi Ivalosta tai Enontekiöltä lähtee keskussairaalaan, niin matka on pitkä. On jo ilta, kun auto tulee takaisin kaupunkiin, Mika valottaa.

Asiakkaalla Raskoneen huoltopalvelut ovat vaivattomia. Auto viedään huoltoon tai korjaukseen, ja Raskone ilmoittaa, kun työ on valmis.

– Emme voi seisottaa kalustoa pitkään. Yleensä akuuteissa tilanteissa saamme ajan samalle päivälle. Heillä on myös 24h päivystys, jota olemme käyttäneet. Sairaanhoitopiirille nopeus on tärkeää silloin, kun autot tarvitsevat huoltoa. Raskoneella on myös laaja partnerikorjaamoverkosto, jonka avulla olemme saaneet apua sivummallakin. Raskoneen asiakaspalvelussa ei ole moitittavaa, Mika kiittelee.


Tutustu pakettiautohuoltoomme